Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 38
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROTIV NOVIH KNJIGA

HDZ: Ne mijenjajmo udžbenike nego Vladu

knjige,udžbenici
Tomislav Miletić/PIXSELL
29.04.2013.
u 14:50

Odbor HDZ-a za znanost i obrazovanje pobunio se protiv odluke o uvođenju novih udžbenika

Odbor HDZ-a za znanost i obrazovanje uz poruku \"Ne mijenjajmo udžbenike nego Vladu\" napao je odluku Vlade o uvođenju novih udžbenika jer ona onemogućuje djeci da naslijede knjige od svoje rodbine ili prijatelja.

\"Podsjetimo da je Vlada HDZ-a nakon više od 10 godina 2010. ponovno uvela nasljeđivanje udžbenika i to na način da jednom odobreni udžbenik vrijedi najmanje 4 godine te da se udžbenik bira na razini škole čime je hrvatskim građanima uštedjela preko 100 milijuna kuna\", navodi se u HDZ-ovu priopćenju.

Iz HDZ-a poručuju kako će od ove odluke koristi imati samo nakladnici koji će ponovno zaraditi milijune, dok će prodavači udžbenika opet dosađivati nastavnicima i nuditi im razne poklone.

>> Od 2014. stari sadržaj, ali u novom pakiranju?

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije